Átadták a „magyar Oscar-díjakat” a Vígszínházban

Ennek keretében  5. alkalommal szavazták meg  a Magyar Filmdíjakat.   Díszvendégként részt vett  a szemlén  Klaus Maria Brandauer, az Oscar-díjas Mephiszto főszereplője, aki Szabó István új filmjében a Zárójelentésben is  címszerepet játszik. A díjátadóra a  Vígszinházban került sor.  A versenyben   a nagy- és kisjátékfilmek, animációs filmek, tévésorozatok és dokumentumfilmek kategóriájába indultak alkotások.

A nagyjátékfilmek között az Akik maradtak -Tóth Barnabás alkotása-elnyerte a legjobb film,  rendező, férfi főszereplő-Hajduk Károly- és forgatókönyvíró díját. Ez a film szerepelt az idei Oscar -díj versenyben a legjobb tíz alkotás között.

A Drakulics elvtárs 4 díjat is elvitt , -rendezője Bodzsár Márk  - Walters Lili lett a legjobb női főszereplő, Ágh Mártoné a (legjobb díszlet), Tőzsér Attiláé a legjobb hang és Füzes Eszteré a legjobb jelmez elismerés.

 

A tévéfilmek versenyében Deák Kristóf munkája a Foglyok 10 kategória díját is elhozta: Így elnyerte a legjobb tévéfilm, a legjobb rendezés, a legjobb női főszereplő (Sodró Eliza), a legjobb férfi főszereplő (Fekete Ernő)díját.

A dokumentumfilmek kategória nyertese:a Szabó Réka rendezte A létezés eufóriája.

A legjobb animációs film a Rofusz Ferenc rendezte Az utolsó vacsora című rendezése.

Gratulálunk a nyerteseknek!

2020.03.08.

Vissza