Tizenéveseknek indított ifjúsági portált a Facebook

A már magyarul is elérhető Ifjúsági Portál kifejezetten a fiatal célközönséget célozta meg, alapvető funkciója, hogy segítsen eligazodni a tizenéveseknek a facebook funkciói között, tanácsot ad az adatvédelem és a biztonság témaköreiben.

Az Ifjúsági Portál két részből áll az egyik rész az alapismereteket, alapvető funkciókat mutat be, elmagyarázza, mit jelentenek az oldalak, csoportok, események, profilok. Bemutatja, hogyan kell hamis fiókot bejelenteni, erős jelszavakat, hitelesítést beállítani. Az adatvédelmi menüpont alatt adatvédelmi beállítások, listakészítés és az idővonalon megjelölések találhatóak.  Mindezt kifejezetten fiataloknak tervezett animációkkal mutatja be.

A "tippek és források" aloldal online viselkedést tanít, tippeket ad, hogy ne adj ki személyes adatot magadról ismeretleneknek. A tiltások mellett lehetőségek is megjelennek. A közösségi oldal célja, hogy a fiatal korosztálynak közérthető módon magyarázza el a Facebook biztonságos használatát. Mindemellett azonban ez csak egy ifjúsági információs portál, amivel nem változott a szabályzat és új adatvédelmi funkciók sem jöttek létre.

 

2018.05.22.

Vissza